fbpx

Rode curry met groentes

Met dit recept maak je gemakkelijk en snel een lekker rode curry gerecht. Door het gebruik van azijn in je curry, haal je de smaken van de gebruikte groentes naar boven.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Pel en snijd de witte ui fijn. Was de wortels en zoete aardappelen, schil ze en snijd ze vervolgens in fijne plakjes of blokjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de paksoi in stukjes, waarbij zowel de witte stelen als de groene bladeren gebruikt worden.

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta en de gesneden witte ui toe aan de pan. Fruit deze ingrediënten aan tot de ui glazig wordt en de aroma’s van de curry vrijkomen, ongeveer 3-4 minuten.

Voeg de gesneden wortels en zoete aardappel toe aan de pan. Bak deze mee en roer regelmatig door zodat ze gelijkmatig garen en licht karamelliseren, ongeveer 5-6 minuten. Voeg de gesneden paprika’s toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee tot ze beginnen te verzachten. Voeg daarna de paksoi toe en bak alles samen nog een paar minuten.

Giet de kokosmelk over de groenten in de pan. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Blus het geheel af met een scheutje Tromp en Rueb kruidenazijn. Zet het vuur lager en laat de curry zachtjes sudderen. Laat het geheel indikken tot de gewenste dikte en de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt, ongeveer 10-15 minuten.

Proef de curry en breng eventueel verder op smaak met een extra scheutje Tromp en Rueb kruidenazijn.
Serveer het gerecht warm met (witte) rijst.

Dit recept is perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd en kan gemakkelijk aangepast worden aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Eet smakelijk!