fbpx

Rode bietensoep

Rode bietensoep is eenvoudig zelf te maken en wordt lekker op smaak gebracht door de toevoeging van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door kruidenazijn toe te voegen aan de soep, komen de smaken van de ingrediënten beter tot hun recht.

Ingrediënten:

Bereiding:

Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de rode biet in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel olijfolie en fruit hierin de gesneden bosui. Voeg vervolgens de komijnpoeder toe en fruit ook even mee totdat het lekker gaat geuren. Voeg ook de gesneden appel toe en bak totdat de appel zacht wordt. Voeg dan de rode biet en water toe.Verhit het geheel maar zorg ervoor dat het niet kookt.

Pureer de rode bietensoep als je ook de tijm hebt toegevoegd. Breng als laatste de soep op smaak met Tromp & Rueb Kruidenazijn en peper.

Dit recept is goedgekeurd door de Nierstichting en past in een zoutarm dieet. Tromp & Rueb is trotse partner van de Nierstichting.

Eet smakelijk!