Rijstsalade met rode biet en sinaasappel
Een gezonde en kleurrijke rijstsalade met rode biet en sinaasappel.
Ingrediënten
- 200 gram gekookte rode bieten, in kleine blokjes gesneden
- 200 gram zilvervliesrijst
- 100 gram feta
- 1 rode ui
- 1 biologische sinaasappel
- 1 handje verse koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels T&R Appelazijn Natuurtroebel
- ½ theelepel korianderzaadjes, fijngemalen
- 1 eetlepel honing
- Zeezout en peper naar smaak
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzigen op de verpakking gaar.
Snipper de rode ui.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Rasp de sinaasappel en snijd de sinaasappelpartjes uit de schil.
Meng voor de dressing de sinaasappelrasp, fijngemalen korianderzaadjes, Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel, olijfolie en honing door elkaar.
Mix de bietjes, zilvervliesrijst, feta, rode ui, sinaasappelpartjes en dressing door elkaar. Breng eventueel op smaak met nog wat zeezout en peper.
Garneer de salade met de verse koriander.
Eet smakelijk!