fbpx

Ratatouille met kabeljauw

Ingrediënten Ratatouille

Ingrediënten Kabeljauw in azijn gegaard

Bereiding kabeljauw (ong. 3 uur garing)

Snijd de kabeljauw in kleine blokjes. Meng de Tromp & Rueb Kruidenazijn, geraspte gember, sinaasappelsap en de ahornsiroop door elkaar.
Giet dit over de kabeljauw en laat minimaal 3 uur intrekken. Door verandering van de structuur van de eiwitten onder invloed van zuur wordt de kabeljauw gaar. Giet na drie uur de marinade weg en serveer de kabeljauw met de ratatouille.

Bereiding Ratatouille (ong. 1 uur)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine en courgette in dunne schijven. Bestrooi met een beetje zout en laat even staan.

Snijd de rode ui in grove stukken.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in repen.
Halveer de tomaten, verwijder de kern en snijd in grove stukken.

Meng de olijfolie, Provençaalse kruiden, Tromp & Rueb Kruidenazijn, zeezout en peper door elkaar.

Meng de verschillende groenten en knoflook door elkaar in een ovenschaal en giet er vervolgens de olijfolie met kruiden overheen.

Zet de ovenschaal in de oven en na ongeveer een uur zijn alle groenten zacht geworden. Je kunt het warm eten maar ook koud samen met de kabeljauw smaakt het heerlijk.

Eet smakelijk!