Pulled Pork van de BBQ
Geniet van echte pulled pork op de BBQ! Door het gebruik van appelazijn in de marinade wordt het vlees malser en lekker fris van smaak. Een geheim dat we graag met je delen in dit recept.
Ingrediënten
- Varkensvlees voor pulled pork (bijvoorbeeld procureur)
- 2 el (grove) mosterd
- 1 el Tromp & Rueb appelazijn
- Kruiden ‘rub’ / dryed rub
- Broodjes
- Salade
- Saus
Bereiding:
- Bereid de barbecue voor om het varkensvlees op te garen.
- Doe de mosterd en Tromp & Rueb appelazijn in een bakje en meng dit door elkaar
- Smeer het varkensvlees in met het mengsel van mosterd en Tromp & Rueb appelazijn.
- Breng de kruiden ‘rub’ aan over het varkensvlees.
- Om de temperatuur goed te meten, steek de thermometer in het dikste gedeelte van het vlees.
- Gaar het vlees indirect op de barbecue tot een temperatuur van 100 – 120˚C. Bij een kerntemperatuur van 70°C kun je kiezen om de procureur in aluminiumfolie ter verpakken wat de bereidingstijd aanzienlijk zal verkorten.
- Als de kerntemperatuur de 92°C bereikt haal je het van de barbecue. Laat het vlees hierna 30 minuten rusten op bijvoorbeeld een bord. Nu kun je het varkensvlees uit elkaar gaan trekken. Je kunt hiervoor speciale meat claws gebruiken, maar dit kan ook eenvoudig met twee vorken. Dit is de ‘pulled pork’.
- Doe de pulled pork op een broodje
- Vul dit aan met salade en saus naar smaak.
- Eet smakelijk!