Pompoensoep

Een heerlijk voorgerecht, zo maak je de pompoensoep.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe.

Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur tot 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden.

Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ongeveer 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden.

Verwijder het vel van de tomaten, ontdoe de  paprika en rode peper van de zaadjes en pureer ze met 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe.

Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan
de uien. Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de
pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng
de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zacht koken.

Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zo nodig in porties in een keukenmachine of blender tot een romige
soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken.

Eet smakelijk!