Pittige zoete aardappelsoep
Zo bereid je de pittige zoete aardappelsoep.
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 1 liter groentebouillon
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- ½ (naar smaak 1 eetlepel) rode curry pasta
- 3 eetlepel verse koriander
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de paprika in blokjes en de wortel in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de rode curry pasta toe en verwarm totdat de geuren vrijkomen.
Schep de paprika en wortel bij het curry-mengsel en giet de Tromp & Rueb Kruidenazijn erbij. Roer dit goed door. Voeg dan de zoete aardappelen toe en bak deze ook even mee.
Voeg als laatste de groentebouillon toe. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar worden. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer of keukenmachine glad.
Serveer de pittige zoete aardappelsoep met de fijn gesneden koriander.
Eet smakelijk!