Pittige andijvie

Zo maak je pittige andijvie.

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de kroppen andijvie in stromend water, net zolang tot al het zand verwijderd is.

Kook de hele andijviekroppen een voor een in een grote pan met ruim water en wat zout 5 -8 minuten. Laat de andijviekroppen uitlekken in een vergiet. Snijd de onderkanten van de andijvie af en snijd de andijviekroppen over de breedte doormidden.

Leg de andijvie in de ovenschaal en voeg de olijfolie, Tromp & Rueb Kruidenazijn en cayennepeper toe. Pers de knoflook erboven uit en voeg naar smaak zout toe. Voeg 1 eetlepel water toe en schep alles goed om. Proef de andijvie en voeg eventueel meer azijn en cayennepeper toe. Het smaakt nu al zo lekker dat je het direct zou willen eten, maar weersta de verleiding en laat de andijvie in de oven verder garen.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de andijvie nog 1 1/2 tot 2 uur in de oven.

Het gerecht smaakt goed bij zowel vlees als vis en gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!