fbpx

Picanha met chimichurrisaus

Picanha (staartstuk) gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Masterchef winnaar Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube.

Ingrediënten

Voorbereiding

Benodigdheden: keukenmachine  of staafmixer, vleesthermometer en koekenpan.
Haal de Picanha één uur voor de bereiding uit de keeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Bereiding

Als de picanha op kamertemperatuur is, is hij goed te bereiden. Snijd de vetlaag kruislings in en snijd eventuele pezen weg. Wrijf beide kanten goed in met een ruime hoeveelheid grof zeezout. Verhit een zware koekenpan en leg het vlees zonder olie op de vetlaag in de pan. Haal de picanha uit de pan als beide kanten goed bruingekleurd zijn. Plaats het vlees op een rooster met de vetlaag naar boven in de voorverwarmde oven. Controleer om de 10 minuten de kerntemperatuur tot deze 48 á 50 graden heeft bereikt. Haal de Picanha uit de oven en laat hem, lichtjes afgedekt met een stuk aluminiumfolie, minimaal 10 á 15 minuten rusten. Hierdoor blijft het vlees een stuk sappiger zodra je het gaat snijden.

Maak de chimichurri. Blend de olie met de groene ingrediënten in een keukenmachine fijn. Mix de overige ingrediënten (knoflook, komijn, sjalot, chilipeper, citroensap, citroenrasp, olijfolie en Tromp & Rueb Kruidenazijn) in de blender. Breng op smaak met zout, peper en citroen.

Snijd met een groot en scherp koksmes haaks op de draadrichting van het vlees. Hierdoor wordt het vlees veel malser ervaren dan met de draad mee gesneden. Snijd dunnen plakken, bestrooi nog een beetje met zout en peper.

Presenteer de plakken picanha op een bord en doe hier de chimichurrisaus overheen.

Eet smakelijk!

Dit recept is ook als videorecept te zien op FoodTube.