Penne met pompoen en tofu
Penne met pompoen en tofu is een heerlijk vegetarisch gerecht.
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 800 g pompoenstukjes
- 2 tenen knoflook
- 5 el olijfolie
- 2 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 375 g tofu
- 3 el bloem
- 1 citroen
- 20 g platte peterselie
- 300 g volkoren penne
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen, 1,5 teen knoflook, 2 eetlepels olie en de Tromp & Rueb Kruidenazijn in de braadslee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1×1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Uit de pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.
Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de saus door de pasta. Garneer met de blokjes tofu.
Eet smakelijk!