fbpx

Pastasaus met kruidenazijn

Met dit recept maak je gemakkelijk en snel een lekkere vegetarische pastasaus. Door het gebruik van azijn in je pastasaus, haal je de smaken van de gebruikte groentes naar boven. Wij gebruiken bij deze pastasaus de Tromp & Rueb Kruidenazijn.

Ingrediënten:

Bereiding:

Snij de wortel, prei, paprika’s en ui in stukjes. Maak het teentje knoflook schoon en snijd deze fijn.

Doe de olijfolie in een pan en laat hierin de ui en knoflook aanfruiten. Voeg de groentebouillon en suiker toe. Bak de gesneden wortel en prei een paar minuten mee. Bak ook de paprika even mee totdat alles de juiste garing en bite heeft bereikt. Voeg een snufje peper toe aan het geheel. Daarna kan de tomato frito en tomatenpuree toegevoegd worden.

Voeg als laatste de Tromp & Rueb Kruidenazijn toe en je pastasaus is klaar. Het zuurtje in het gerecht met kruidenazijn (dit kan ook met natuurazijn), versterkt de smaken van de andere ingrediënten. Daarom hoef je geen zout toe te voegen aan het gerecht, wel zo gezond voor je nieren. En heerlijk smaakvol, je proeft het verschil.

Dit gerecht is lekker om te serveren met mini fusilli. Een andere pastasoort kan natuurlijk ook.

Eet smakelijk!

Voor meer informatie over zoutbewust koken, bekijk de website van de Nierstichting https://nierstichting.nl/minderen-met-zout/