fbpx

Panzanella: Italiaanse broodsalade

De Panzanella is het lekkerst met oud brood. Wanneer je dit niet in huis hebt kun je het brood ook even roosteren, dit maakt ook het bereiden van de salade gemakkelijker. Het originele recept van de Italianen is met witte wijnazijn maar wij maken hem met de stevige kruidenazijn van Tromp&Rueb, want dit smaakt nog lekkerder. De kruiden uit de T&R kruidenazijn geven de salade extra smaak. Het met kruidenazijn en olijfolie doordrenkte brood maakt deze salade zo smakelijk. Je kunt met de broodsalade veel variëren. Maak hem ook gerust met groentes die je op dat moment in huis hebt. Het brood met extra vierge olijfolie en kruidenazijn van Tromp&Rueb vormen de basis!

Ingrediënten

Bereiding

Scheur het brood zonder korst in kleine stukjes. Als je vers brood gebruikt rooster het dan eerst zodat je het gemakkelijk in stukjes kunt scheuren.
Schenk over de stukjes brood 4 el olijfolie en 4 el T&R kruidenazijn, strooi er ook een klein beetje zeezout en peper over.
Maak de groente schoon en snijd de groente in kleine stukjes (rode ui, komkommer, bleekselderij, bosui en tomaten).
Snijd vervolgens de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Meng de rode ui, komkommer, bleekselderij, bosui, geraspte wortel, peterselie, tomaat, knoflook, kappertjes, ansjovisfilet en het brood door elkaar.

Laat de salade even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Eet smakelijk!