fbpx

Gevonden recepten: 127

Stoofpotje met koolraap

Stoofpotje met Koolraap

Heel veel groente worden lekkerder als je ze lekker langzaam laat stoven. De koolraap is ook zo een (vergeten) groente. Je komt hem steeds vaker weer tegen maar vaak weten mensen niet wat ze ermee kunnen maken. In een stoofpot of soep is het een heerlijke groente. In stoofpotjes kun je altijd gebruik maken van een beetje Tromp & Rueb azijn. Azijn is namelijk in deze stoofpotten een goede smaakverbinder en smaakversterker. Er zijn verschillende soorten azijn van Tromp & Rueb die hierbij passen, bij dit recept hebben we voor de appelazijn gekozen. De fris zure smaak uit de appelazijn maakt dit stoofpotje tot een smakelijk gerecht!

Curry met smakelijke chilipasta

grove oerketchup, curry met smakelijke chilipasta, rode curry

Overvloed! Op dit moment is er ontzettend veel te oogsten in de groentetuin; wortels, courgettes, sperziebonen, sla, broccoli…. te veel om op te noemen. Om te zorgen dat we altijd kunnen kiezen uit het aanbod van het seizoen is het belangrijk een goede smaakmaker in de koelkast/vriezer te hebben staan. Deze kan dan altijd worden gecombineerd met verschillende groentesoorten. Het maken van deze chilipasta kost wellicht wat tijd, maar met de complete smaakcirkel (zoet, zuur, zout en bitter) als basis heb je altijd een heerlijk gerecht. Lekker praktisch, de chilipasta kan dus gegeten worden met allerlei soorten groenten.

In dit recept wordt de curry gemaakt met courgette, tomaten, sperziebonen en pompoen als voorbeeld.

Sperziebonen als zomerse salade

zomer salade met sperziebonen

Weleens prinsessenbonen gegeten? U zult vast zeggen: “nog nooit”. Maar de vast wel bekende Hollandse sperziebonen gaan onder vele namen, zoals ‘slabonen’, ‘breekbonen’ en dus ‘prinsessenbonen’. Die kent u dus vast wel, toch? Heerlijk om in de zomer deze bekende verse peulvruchten te eten. Zeer smakelijk wordt het als je deze prinsessenbonen combineert met de ‘koninklijke’ appelazijn van Tromp & Rueb. Hier een koninklijk gerecht, geniet ervan!

Tomatentapenade

tomatentapenade, runderlappen

Tomatentapenade, een heerlijke smaakmaker op basis van de heerlijke rode vrucht, de tomaat! Samen met de Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dit voor een heerlijke combinatie, passend bij heel veel gerechten. Combineer de tomatentapenade met bijvoorbeeld gegrilde groente, vis of een volkoren pasta met feta.
Om het zoutige van ansjovis en kappertjes in balans te brengen gebruiken we Tromp & Rueb Kruidenazijn. En… in de koelkast onder een laagje olie kun je de tapenade langere tijd goed houden.

Witlofsalade met geweld(ig)e rozijntjes

witlof en rozijnen, witlofsalade

Witlofsalade, een frisse en gezonde salade, waarin alle smaken goed zijn vertegenwoordigd. De bittere witlof is de basis voor een lekkere en gezonde maaltijd. De bijzonderheid zit hem in de gewelde rozijntjes. En die rozijntjes maken een prachtige combinatie met de Tromp & Rueb appelazijn. Je laat deze appelazijn simpelweg een nachtje intrekken en dat maakt de rozijnen erg lekker zoet met een fris zure bite.
Rucola, feta, walnoten en een appel completeren de salade. Geniet ervan. Tip voor de volgende keer: die gewelde rozijntjes doen het ook prima in een appeltaart, brood of in je ontbijt!

Asperges met Hollandaise saus

Asperges met hollandaise saus

Deze maand een gezonde Hollandse lekkernij, asperges met Hollandaise saus, een delicatesse voor velen. De asperge. Het is het seizoen. Maar wat zouden asperges zijn zonder een bijpassende Hollandaise saus? Uiteraard is het belangrijk hoge kwaliteit asperges aan te schaffen, ze goed schoon te maken en goed te schillen. Wat essentieel is voor je resultaat: de saus. En dat is echt niet moeilijk, zoals je zult zien! We gaan een Hollandaise saus maken en kiezen -als alternatief voor de standaard citroensap- voor de onderscheidende smaak van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Dus niet zomaar een standaard sausje. Een vernieuwende saus. Het verschil tussen ‘gewoon lekker’ en een ‘lekkernij’, of zo je wilt, ‘een delicatesse’.

Kruidige lente salade

kruidige lente salade

Voor de maand april een heerlijke, stralende kruidige lente salade. Met onder andere zonnige zoete dadeltjes. En wat pittige mosterd accenten voor de wat koudere dagen. Kortom, een heerlijke mix, fris en gezond. Een betere verbinder tussen de smaakuitersten in deze salade dan de Kruidenazijn-variant van Tromp & Rueb is dan ook niet denkbaar. Deze op kruiden gerijpte azijn veroorzaakt een ware smaakexplosie. Dragon, dille, tijm en rozemarijn vormen de hoofdbestanddelen.

Roerbakschotel

Roerbakschotel broccoli

Met de T&R Kruidenazijn blijkt het gemak van het hebben van een paar goede basisingrediënten.
De belangrijkste reden voor de toevoeging van azijn aan gerechten is wel de basissmaak “zuur”. In essentie zijn er vijf basissmaken: zoet, zuur, zout, bitter en “hartig”. Hoe geconcentreerder en als het ware puurder deze in een gerecht zitten, hoe meer ze elkaar versterken in de totale smaakbeleving! T&R kruidenazijn laat bijvoorbeeld alle verschillende smaken hierdoor veel beter uit komen in de marinade bij deze roerbakschotel. Probeer maar!

Mexicaanse bonenschotel

Wat vaker bonen op het menu zetten is op meerdere manieren goed voor ons. Bonen bevatten namelijk veel eiwitten en vezels wat zorgt voor een langere verzadiging. Daarnaast zitten er ook nog eens veel mineralen in zoals ijzer, calcium en B-Vitaminen. Vandaar deze heerlijke mexicaanse bonenschotel.
Maar heel veel mensen kunnen bonen soms wat lastig verteren. De natuur heeft ons echter een mooie, gezonde oplossing gegeven in de vorm van azijn. Daarom voegen wij vaak aan bonen een flinke scheut T&R Appelazijn toe. De T&R Appelazijn resulteert in een prettiger gevoel als je bonen hebt gegeten.

Smoothie van bieten met T&R appelazijn

rode bieten, rijstsalade

De maand december wordt altijd gevolgd door de onbekroonde vastenmaand januari…
Ineens willen we af van de extra pondjes en kiezen we massaal voor gezonde voeding, al dan niet middels een “goed voornemen”. Daarom deze maand een lekkere smoothie, een detoxer, met T&R appelazijn, rode biet, wortel, gember en sinaasappel.

“Snelle” winterstoof met chocolade

snelle winterstoof met chocolade

In deze “snelle” winterstoof zitten veel verschillende soorten groente. Geïnspireerd door het grote aanbod van chocolade in de maand december hebben we een hoofdgerecht bedacht met chocolade en lekker veel groente. In dit seizoen zijn namelijk de pastinaak, spruitjes, wortels en kool lekker van smaak. Door het toevoegen van de chocolade heeft het gerecht een fijne indringende smaak die nog lang blijft hangen.

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep, knolselderij inmaken, zoetzuur van knolselderij

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. De kolen en knollen zijn weer volop te verkrijgen. Ook de knolselderij is volop verkrijgbaar. Heerlijk om van de knolselderij een romige soep te maken. Soep wordt altijd lekkerder als hij een dag van te voren is gemaakt. Lekker in het weekend kokkerellen en dan door de week het gemak!