Gevonden recepten: 109

Zalm met broccoli, avocado en amandelen

zalm met zoetzure groente, zalm met broccoli avocado en amandelen

Zalm, avocado en amandelen zijn de hoofdbestanddelen in dit heerlijke gerecht. Wanneer een maaltijd vrij veel vet bevat dan is het belangrijk om hier wat tegenwicht aan te bieden door middel van een smakelijk zuur, zoals de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door azijn toe te voegen zorg je ervoor dat de vetten beter te proeven zijn en maak je het complete gerecht lichter. Natuurlijk is het wel belangrijk een smakelijk zuur toe te voegen en dit vind je in de vorm van de heerlijke Tromp&Rueb Kruidenazijn. Deze kruidenazijn heeft namelijk nog heerlijke ondertonen van verschillende kruiden. Dit geeft het een waardevolle aanvulling!

Picanha met chimichurrisaus

draadjesvlees, hongaarse stoofpot, picanha, staartstuk

Picanha (staartstuk) gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Masterchef winnaar Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten Picanha met vetrand (1000 gr.) Grof zeezout 3 el verse peterselie, fijngesneden 3 el verse koriander, fijngesneden 1 el verse oregano, fijngesneden 1 knoflookteen […]

Groene smoothie

groene smoothie spinazie

Een smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn! Een gezonde drank met een heerlijke smaak. Je krijgt in het dagelijkse leven veel toxische stoffen binnen door onder andere milieuverontreiniging, smog en voeding. Denk maar eens aan alcohol, geraffineerde voeding en koffie. Deze toxische stoffen zorgen mogelijk voor een onbalans in je lichaam. Jouw vitaliteit krijg je onder andere weer terug door regelmatig een groene smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn aan je voedingspatroon toe te voegen. Deze smoothie bevat veel anti-oxidanten waardoor je gemakkelijker kunt ontgiften. Voeg daar ook nog een flinke scheut Tromp & Rueb Appelazijn aan toe en er ontstaat een heerlijke smoothie die je immuunsysteem een extra boost geeft.  Tromp & Rueb Appelazijn bevat daarnaast nog veel meer gezondheidseigenschappen dus voeg maar toe die Tromp & Rueb Appelazijn!

Frisse aardappelsalade

huzarensalade, aardappelsalade

Het eerste recept van Bart van Berkel (Masterchef winnaar en chef-kok) met het gebruik van Tromp & Rueb azijn. Een heerlijk frisse aardappelsalade waarin de Tromp & Rueb Kruidenazijn wordt gebruikt. Dit recept is ook als videorecept te zien op FoodTube.

 

Boerenkool met cashewnoten en brie

boerenkool

De eerste nachtvorst is geweest en daarna smaakt verse boerenkool echt heerlijk! Wanneer het namelijk heeft gevroren wordt de zetmeel omgezet in suikers. Dit geeft een heerlijke smaak. Net zoals de toevoeging van zuur bij boerenkool. Dit is algemeen bekend! Dus door een beetje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe voegen krijg je een nog lekkerdere smaak aan de boerenkool.
Omdat boerenkool ontzettend veel vitamine C bevat kunnen we het in de herfst en winter elke week wel op het op het menu zetten. Leuk dus om er mee te variëren. Daarom deze keer geen standaard boerenkool met worst, maar met cashewnoten en brie!

Kruidige Nasi

kruidige nasi

Kruidige nasi! Het is op ontzettend veel verschillende manieren te bereiden maar met onder andere de verschillende soorten azijn van Tromp & Rueb maak je een heerlijke nasi. Samen met wat specerijen zoals de laos en geelwortel, zoete ketjap en de zachtzure Natuurazijn op eikenhoutgerijpt van Tromp & Rueb krijg je de heerlijke smaken in deze nasi gecombineerd. Je kunt in de kruidige nasi variatie aanbrengen met de verschillende groenten uit het seizoen. Deze keer hebben we er onder andere Chinese kool, paprika, prei, champignons en ui in verwerkt.

Stoofpotje met koolraap

Stoofpotje met Koolraap

Heel veel groente worden lekkerder als je ze lekker langzaam laat stoven. De koolraap is ook zo een (vergeten) groente. Je komt hem steeds vaker weer tegen maar vaak weten mensen niet wat ze ermee kunnen maken. In een stoofpot of soep is het een heerlijke groente. In stoofpotjes kun je altijd gebruik maken van een beetje Tromp & Rueb azijn. Azijn is namelijk in deze stoofpotten een goede smaakverbinder en smaakversterker. Er zijn verschillende soorten azijn van Tromp & Rueb die hierbij passen, bij dit recept hebben we voor de appelazijn gekozen. De fris zure smaak uit de appelazijn maakt dit stoofpotje tot een smakelijk gerecht!

Curry met smakelijke chilipasta

grove oerketchup, curry met smakelijke chilipasta

Overvloed! Op dit moment is er ontzettend veel te oogsten in de groentetuin; wortels, courgettes, sperziebonen, sla, broccoli…. te veel om op te noemen. Om te zorgen dat we altijd kunnen kiezen uit het aanbod van het seizoen is het belangrijk een goede smaakmaker in de koelkast/vriezer te hebben staan. Deze kan dan altijd worden gecombineerd met verschillende groentesoorten. Het maken van deze chilipasta kost wellicht wat tijd, maar met de complete smaakcirkel (zoet, zuur, zout en bitter) als basis heb je altijd een heerlijk gerecht. Lekker praktisch, de chilipasta kan dus gegeten worden met allerlei soorten groenten.

In dit recept wordt de curry gemaakt met courgette, tomaten, sperziebonen en pompoen als voorbeeld.

Sperziebonen als zomerse salade

zomer salade met sperziebonen

Weleens prinsessenbonen gegeten? U zult vast zeggen: “nog nooit”. Maar de vast wel bekende Hollandse sperziebonen gaan onder vele namen, zoals ‘slabonen’, ‘breekbonen’ en dus ‘prinsessenbonen’. Die kent u dus vast wel, toch? Heerlijk om in de zomer deze bekende verse peulvruchten te eten. Zeer smakelijk wordt het als je deze prinsessenbonen combineert met de ‘koninklijke’ appelazijn van Tromp & Rueb. Hier een koninklijk gerecht, geniet ervan!

Tomatentapenade

tomatentapenade, runderlappen

Tomatentapenade, een heerlijke smaakmaker op basis van de heerlijke rode vrucht, de tomaat! Samen met de Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dit voor een heerlijke combinatie, passend bij heel veel gerechten. Combineer de tomatentapenade met bijvoorbeeld gegrilde groente, vis of een volkoren pasta met feta.
Om het zoutige van ansjovis en kappertjes in balans te brengen gebruiken we Tromp & Rueb Kruidenazijn. En… in de koelkast onder een laagje olie kun je de tapenade langere tijd goed houden.

Witlofsalade met geweld(ig)e rozijntjes

witlof en rozijnen, witlofsalade

Witlofsalade, een frisse en gezonde salade, waarin alle smaken goed zijn vertegenwoordigd. De bittere witlof is de basis voor een lekkere en gezonde maaltijd. De bijzonderheid zit hem in de gewelde rozijntjes. En die rozijntjes maken een prachtige combinatie met de Tromp & Rueb appelazijn. Je laat deze appelazijn simpelweg een nachtje intrekken en dat maakt de rozijnen erg lekker zoet met een fris zure bite.
Rucola, feta, walnoten en een appel completeren de salade. Geniet ervan. Tip voor de volgende keer: die gewelde rozijntjes doen het ook prima in een appeltaart, brood of in je ontbijt!

Asperges met Hollandaise saus

Asperges met hollandaise saus

Deze maand een gezonde Hollandse lekkernij, asperges met Hollandaise saus, een delicatesse voor velen. De asperge. Het is het seizoen. Maar wat zouden asperges zijn zonder een bijpassende Hollandaise saus? Uiteraard is het belangrijk hoge kwaliteit asperges aan te schaffen, ze goed schoon te maken en goed te schillen. Wat essentieel is voor je resultaat: de saus. En dat is echt niet moeilijk, zoals je zult zien! We gaan een Hollandaise saus maken en kiezen -als alternatief voor de standaard citroensap- voor de onderscheidende smaak van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Dus niet zomaar een standaard sausje. Een vernieuwende saus. Het verschil tussen ‘gewoon lekker’ en een ‘lekkernij’, of zo je wilt, ‘een delicatesse’.