Gevonden recepten: 109

Barbecuesaus

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een heerlijke barbecuesaus. Met Tromp & Rueb Appelazijn maak je deze eenvoudig zelf. Lekker voor op tafel maar ook te gebruiken als marinade voor over de spareribs.

Mediterrane vinaigrette

Met de basis-vinaigrette als begin punt maakt masterchef Bart van Berkel een heerlijke Mediterrane vinaigrette met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Deze vinaigrette is ideaal voor bij vis, vlees of salades.

Aziatische dressing

gember, gingercocktail

Met de basisvinaigrette als beginpunt maakt Bart van Berkel een pittige Aziatische dressing met Tromp & Rueb Appelazijn.

Basis-vinaigrette

Deze vinaigrette kan gebruikt worden als basis voor meerdere dressings, maar is ook heerlijk om zo over de salade te doen.

Kalfssukade met zoete-aardappelcrème

Sukade is een stevig stuk vlees met door het midden een pees. Door het vlees lang en langzaam te laten stoven wordt het vlees en de pees heerlijk mals. De zoete-aardappelcrème wordt geserveerd met de kalfsjus.

Honing-mosterd dressing

De honing-mosterd dressing past perfect bij gerookte, gebakken of gestoomde zalm. Door het zoete van de honing en het zure van de mosterd komt de smaak van de zalm echt tot zijn recht. De dressing is ook heerlijk over een salade.

Yoghurtdressing

Deze frisse yoghurtdressing maakt een salade helemaal af. De geroosterde specerijen zorgen voor een knapperig effect wat zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond als je hierop bijt.

Venkelsalade met makreel

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

In deze venkelsalade met makreel is flink wat Tromp & Rueb Kruidenazijn verwerkt wat de verschillende smaken die in deze salade zijn verwerkt versterkt. Dit is overigens een heel mooie eigenschap van alle Tromp & Rueb Azijnen. Daarnaast combineert de vette makreel ook goed met het zuur uit de Tromp & Rueb Kruidenazijn, het geeft een fijne smaakbeleving, ook wel mondgevoel. Een heerlijk gerecht om van te genieten buiten in de tuin.

Burger van zwarte bonen

Burger van zwarte bonen

Peulvruchten zijn een goede vervanger voor vlees. Dit komt met name door de grote hoeveelheid eiwitten, vezels en ijzer in peulvruchten. Wat veel mensen niet weten is dat zwarte bonen zich goed lenen als basis voor een burger! Zwarte bonen hebben namelijk een goede structuur met een vleesachtige bite. Door toevoeging van Tromp & Rueb Appelazijn krijgt de burger een frisse smaak en zorgt óók voor een verbetering van de spijsvertering. En dat hebben we bij peulvruchten wel nodig!

Ratatouille met kabeljauw

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Ratatouille maak je vaak met de groenten die je op dat moment in huis hebt. Het gerecht komt oorspronkelijk ui de Provence, daarom de verwerking van Provençaalse kruiden en onder andere de groentes tomaat, courgette en aubergine in dit gerecht. Maar hier kun je eindeloos mee variëren. Je kunt het eten met brood maar ook met rijst. Wij combineren het met een stukje kabeljauw in Tromp & Rueb Kruidenazijn gegaard. Samen met de gember, ahornsiroop en sinaasappelsap krijg je heerlijke smaken in de kabeljauw. Weer eens iets anders en super smakelijk.

Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

Gehaktballen maar dan anders…..lekker met pesto en zoetzure tomatensaus! Een verrassend heerlijke combinatie. Het zoet-zuur in de tomatensaus komt goed tot zijn recht door de smakelijke zuren uit de Tromp & Rueb Appelzijn. Door het zoete uit de Tromp & Rueb Appelzijn nog een beetje aan te zetten met de kokosbloesemsuiker ontstaat er een goed evenwicht in smaken! Natuurlijk is de zoetzure tomatensaus ook bij een tal van andere gerechten toe te voegen zoals bij pasta of vis.

 

Frisse rucola stamppot met zoete aardappel

pittige zoete aardappelsoep, frisse rucola stamppot met zoete aardappel

Deze frisse rucola combineren we met een stamppot van zoete aardappelen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar is een groentesoort, een knol. Hij smaakt zoet, zit boordevol voedingsstoffen en bevat een ander soort zetmeel dan de gewone aardappel wat een positief effect heeft op je bloedsuikerspiegel. De zoetige smaak van de zoete aardappel smaakt erg goed samen met de pittige rucola. Een scheutje Natuurazijn op eikenhout gerijpt van Tromp & Rueb maakt het gerecht helemaal compleet. De Tromp&Rueb Natuurazijn brengt de zoete smaak van de aardappelen namelijk goed in evenwicht.