fbpx

Paddenstoelenstoofpot met kastanjes

Deze vegan paddenstoelenstoofpot met kastanjes is echt op en top comfort food. Boordevol hartige smaken en makkelijk om te maken. Het geheim van deze vegan stoofpot is een scheutje natuurazijn van Tromp & Rueb. Door dit zuurtje in combinatie met volle rode wijn, de unami van de paddenstoelen met tomatenpuree en de zoete smaak van de kastanjes maakt dit gerecht overheerlijk. Je kunt voor dit recept een mix van paddenstoelen gebruiken of gebruik alleen jouw favoriete paddenstoel.

Ingrediënten: 

Bereiding:

Verhit de plantaardige boter in een pan met dikke bodem. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en snijd in partjes. Bak deze zacht in de pan. Snijd de knoflook fijn en voeg het samen met de rozemarijn en een snuf zout toe in de pan. Goed doorroeren en even mee bakken. Maak de paddenstoelen schoon en hak deze in grove stukken. Voeg toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee terwijl je blijft roeren. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 minuten mee. Dan mogen de rode wijn, bouillon, natuurazijn, laurierblaadjes en kastanjes erbij. Roer goed door. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het geheel circa 30 minuten stoven.

Haal dan de deksel eraf en laat nog 10-15 minuten pruttelen, tot de saus is ingedikt. Garneer de paddenstoelenstoofpot met kastanjes eventueel met de peterselie vlak voor het serveren. Lekker met brood of aardappelpuree en boontjes.

Eet smakelijk!

Tip: is de saus nog te dun? Bind deze dan eventueel met wat maizena/bloem.