fbpx

Paddenstoelenragout pot pie

Een paddenstoelenragout onder een dakje van bladerdeeg, dat is deze Paddenstoelenragout pot pie. Het is een vegetarische variant op het ouderwetse pasteitje. De combinatie van Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt samen met de paddenstoelen zorgen voor het ultieme comfort food gevoel. Een gerecht die je wil eten op een regenachtige dag.

Ingrediënten 

• 2 el olijfolie
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 500 g kastanje champignons, in kwarten
• 2 el Tromp & Rueb Natuurazijn
• 50 g boter
• 50 g bloem
• 1000 ml paddenstoelen bouillon
• 10 g verse tijm
• 1 rol vers taart- en quichedeeg
• 1 ei

Bereiding

Zet de oven aan op 200 graden. Verwarm in een hittebestendige pan de olijfolie. Heb je geen hittebestendige pan, verwarm dan een hapjespan en vet een ovenschaal in.
Fruit de sjalot en voeg dan de kastanje champignons en de Tromp & Rueb Natuurazijn toe. Bak de champignons ongeveer 4 minuten en haal de sjalot en champignons vervolgens uit de pan. Smelt de boter in de pan. Voeg de bloem toe en draai het vuur laag. Roer met een lepel tot je een papje hebt. Laat dit 2 minuten zacht bakken, zo gaart de bloem. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Blijf roeren om klontjes te voorkomen en een papje te vormen.

Heeft het mengsel de textuur van vla, dan kunnen de champignons en de blaadjes van de takjes tijm er doorheen. Dek de pan of ovenschaal met de ragout af met het bladerdeeg in een mooi patroon. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei. Bak de paddenstoelenragout pot pie in de oven op 200 graden voor 15 tot 20 minuten. Leg eventueel een opvangbak onder het bakrek, de ragout kan iets over rand druppen.

Eet smakelijk!