fbpx

Oosterse stamppot met paddenstoelen

Deze oosterse stamppot met paddenstoelen is op basis van zoete aardappel en pastinaak. Door kokosmelk en paksoi toe te voegen krijgt het gerecht de oosterse touch die het nodig heeft. Een heerlijk vleugje fruitige Tromp & Rueb Appelazijn maakt het af.

Ingrediënten:

Marinade paddenstoelen:

Bereiding: 

Schil en snijd de zoete aardappel en pastinaak in stukken. Zet een pan met water op het vuur en kook de zoete aardappel en pastinaak in circa 15 minuten gaar. Ze mogen lekker zacht zijn. Giet vervolgens af en doe terug in de pan.

Maak ondertussen de marinade voor de paddenstoelen door alle marinade-ingrediënten te mengen. Hak de shiitake en champignons in stukjes en voeg de marinade aan de paddenstoelen toe. Snijd de ui in ringen en de rode peper fijn. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hier de ui in. Na 3 minuten voeg je de rode peper toe en bak je deze 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de paddenstoelen met de marinade toe en bak je het geheel nog 7 minuten tot de paddenstoelen mooi zacht zijn geworden. Nemen de paddenstoelen te veel vocht op? Voeg dan een extra scheutje water toe.

Snijd de bladeren en het lichtgroene gedeelte van de stengels van de paksoi fijn. Maak de stamppot door de zoete aardappel en pastinaak tot een egale massa te stampen en voeg vervolgens de paksoi, kokosmelk, sojasaus en appelazijn toe. Meng goed door en verwarm alles goed op laag vuur.

Serveer de oosterse stamppot met de paddenstoelen en garneer met knapperige walnoten.

Eet smakelijk!