fbpx

Mexicaanse bonenschotel

In deze Mexicaanse bonenschotel zitten flink wat specerijen. Nog een voordeel: als je Tromp & Rueb Appelazijn gebruikt proef je ook nog eens veel beter al deze verschillende specerijen!

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui fijn. Pel de teentjes knoflook. Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en snijd in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en rode pepertje. Vervolgens voeg je de specerijen toe en verwarm je deze even mee totdat de heerlijke geur vrijkomt.
Was de kidneybonen en voeg hierbij de Tromp & Rueb Appelazijn. Laat dit even intrekken en zet even apart.
Voeg vervolgens bij de specerijen het rundergehakt toe en bak dit gaar.

Snijd ondertussen de groene paprika, de rode paprika, de bleekselderij in kleine stukjes. Bak de paprika’s en bleekselderij even kort mee met het gekruide gehakt. Voeg dan de maïs en tomatenstukjes toe.
Als laatste voeg je dan de bonen toe en verwarm je het geheel nog even. Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel. Strooi de maïschips eroverheen en vervolgens de geraspte belegen kaas.
Verwarm het geheel 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Vlak voor het serveren strooi je de verse peterselie over de kaas.

Geniet ervan en eet smakelijk!