fbpx

Lamsvlees met venkel

Zo bereid je het lamsvlees met venkel.

Ingrediënten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de tomaten in reepjes en de knoflook fijn. Pureer de tomaten en knoflook met de Tromp & Rueb Kruidenazijn, honing, tijm, 2 eetlepels olie en peper in een blender.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsrack hierin op hoog vuur rondom bruin. Doe het vlees met bakvocht over in een ovenschaal of een bakblik en zet deze ca. 15 minuten in de oven, het vlees mag rosé blijven. Verwarm de tomatenjam op laag vuur. Snijd ondertussen de venkel in plakken van 1/2 cm en bestrijk ze met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de venkel 1-2 minuten aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2 tot 3 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.

Verdeel de venkel over de borden, leg het lamsvlees er naast en bestrooi het met peper en eventueel zout. Serveer met de tomatenjam.

Eet smakelijk!