Kruidige Nasi
Zo bereid je de heerlijke kruidige nasi.
Ingrediënten
- 300 gr zilvervliesrijst
- 500 gr verschillende soorten groenten (afhankelijk van seizoen)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 2 el milde olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma (geelwortel)
- 6 el shoyu (natuurvoedingswinkel)
- 1 el sambal oelek
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snipper de rode ui en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de groente in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie en fruit in een koekenpan de rode ui met de teentjes knoflook. Voeg vervolgens komijnpoeder, korianderpoeder, laos en kurkuma toe.
Wacht even totdat het lekker gaat geuren en voeg dan de shoyu, Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt en de sambal oelek toe.
Bak vervolgens hierin de groenten gaar.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe.
Eet smakelijk!