fbpx

Kruidenazijn van aardbeien

De aardbeien smaken zo lekker zoet door het hoge gehalte aan zetmeel. Als de aardbeien vol in de zon groeien worden het zetmeel omgezet in vruchtensuiker en dat maakt de aardbeien lekker zoet. Laat maar komen die zon! Met aardbeien kun je veel heerlijke toetjes maken maar ook bij hartige gerechten is de aardbei een goede zoete tegenhanger zoals bij een hartige salade met geitenkaas en rucola. Helaas zijn de lekkere zoete aardbeien maar een korte periode verkrijgbaar, van eind april tot eind juni. De oplossing is het volgende recept, namelijk de aardbeienkruidenazijn. De kruiden uit de azijn, zoals dragon en rozemarijn combineren goed met het friszoete van de aardbei. Zo kun je het hele jaar lekker genieten van de smaak van aardbeien en gebruiken in salades of toetjes, bijvoorbeeld een aardbeienpavlova!

Ingrediënten

Was de aardbeien goed af en laat even uitlekken.

Stop de aardbeien en 3 takjes munt in een weckpot.

Verwarm de kruidenazijn met de honing zodat de honing goed is opgelost. Giet het kruidenazijn-honingmengsel over de aardbeien en zet weg op een donkere en koele plek. Schud de weckpot om de dag om.

Na vijf dagen giet je het aardbeienkruidenazijnmengsel door de kaasdoek of schone theedoek en bewaar je deze in een flesje. Voeg dan het laatste takje munt bij de aardbeienkruidenazijn. De aardbeien kun je nog lekker opeten.

Tip: Plak een etiket op het flesje. De rode kleur staat heel feestelijk. Leuk om als cadeautje weg te geven!

Suggestie: Maak een vinaigrette met aardbeienazijn. 5 el olijfolie, 2 el aardbeienazijn, zeezout, peper, theelepel mosterd en een theelepel honing. Lekker voor door de salade!

Eet smakelijk!