fbpx

Knolselderijsoep

Maar helaas in dit geval wordt de knolselderij snel bruin van kleur en dat maakt de knolselderijsoep minder aantrekkelijk, maar daar is een oplossing voor. Voeg bij de soep een flinke eetlepel T&R Kruidenazijn en de soep blijft mooi van kleur!

De knolselderij heeft selderijblad maar wordt in de winkel meestal verkocht zonder selderijblad. Daarom kiezen we voor een alternatief, salie. De toegevoegde Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt ervoor dat de toegevoegde gedroogde salie in de soep een prominente plek krijgt in het smaakpalet van de soep. Lekker fris, kruidig en romig!

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de sjalotjes fijn en pers het teentje knoflook. Snijd vervolgens de shiitake in reepjes. Snijd ook de appel met schil in kleine blokjes. Schil de knolselderij en snijd deze in grove blokken. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg hierbij de shiitake, appel en de gedroogde salie. Laat het geheel 10 minuten zachtjes op het vuur staan.

Voeg vervolgens de knolselderij, groentebouillon en de T&R kruidenazijn toe.Kook het geheel op een laag vuur in 35 minuten gaar. Pureer vervolgens de soep en voeg naar smaak nog wat peper toe.

Eet smakelijk!