Knolselderij inmaken
Zo moet je de knolselderij inmaken.
Ingrediënten
- 8 stuks knolselderij
- 300 ml Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 300 ml water
- 300 gr suiker
Bereiding
Schil de knolselders en snijd ze in stukken. Om ze zo dun mogelijk te snijden (julienne) kunt u een fruitmolen gebruiken. Met de molen gaat het makkelijker en veel dunner dan snijden met een mes. Daarnaast zijn de knolselderijreepjes veel slapper, waardoor u meer knolselderij in de weckpot kunt doen. Vul drie gesteriliseerde weckpotten van ¾-liter met de knolselderij-julienne en druk goed aan.
Kook nu het water met de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt en de suiker totdat de suiker is opgelost. Voeg nu het azijnmengsel toe totdat uw knolselderij-julienne volledig onder de azijn staat. Plaats de weckpotten in een inmaakketel en verhit op 90 graden gedurende 30 minuten.
Eet smakelijk!