fbpx

Kleurrijke groenten uit de oven met witte wijnazijn

Een kleurrijk recept met groenten uit de oven. Overgoten met frisse Tromp & Rueb witte wijnazijn en grove mosterd vinaigrette.

Ingrediënten: 

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in drie stukken in de lengte. Snijd deze stukken in kwarten. Snijd de bietjes in acht stukken. Schil de ui en snijd deze soortgelijk. Schil de peen en pastinaak en snijd deze in soortgelijke vormen als de courgette. Leg alle groenten op een bakplaat bedekt met bakpapier. De radijsjes kunnen in zijn geheel op de plaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en een snufje peper. Bak de groenten 20-25 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen voor de vinaigrette de witte wijnazijn, grove mosterd, honing, 120 ml olijfolie en peper. Proef goed en voeg voor een extra friszure smaak meer wijnazijn toe of voor wat meer pit een beetje mosterd.
  4. De groenten kunnen warm en koud opgediend worden met de vinaigrette er doorheen gehusseld, samen met de rasp van de citroenschil.

 

Dit recept is gemaakt door Denise Grootendorst voor Tromp & Rueb.

Eet smakelijk!