Kabeljauw met honing
Zo maak je de kabeljauw met honing.
Ingrediënten
- 2 stukken kabeljauw van 150 gram per stuk (vers of diepvries)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 vleestomaat
- 2 el olie
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 2 el honing
- 1 el sojasaus/ketjap
- 2 tl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- zout en peper
Bereiding
Verhit de olie in een pan en laat de sjalotjes glazig fruiten. Bak de knoflook en tijm kort mee. Voeg de tomaat toe en laat het met de deksel op de pan kort stoven. Roer de honing, sojasaus en Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt door het uienmengsel en breng op smaak met peper en zout. Laat het vocht kort inkoken.
Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal. Verdeel de saus erover en zet de schaal circa 12 minuten in de oven. Als de vis dik is wat langer. Zet de oven uit en laat de vis nog kort nagaren.