Ingemaakte worteltjes
Zo maak je ingemaakte worteltjes.
Ingrediënten
- worteltjes (300 g)
- water voor het blancheren van de worteltjes
- ½ sinaasappel
- 250 ml Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 250 ml water
- 100 g kokosbloesemsuiker
Een weckpot met een inhoud van 1 liter.
Bereiding
Was de worteltjes goed en snijd vervolgens in plakjes.
Kook de worteltjes vervolgens enkele minuten in ruim kokend water.
Spoel ze vervolgens af met koud water.
Halveer de sinaasappel en snijd deze in schijven.
Kook vervolgens het water en los hierin de kokosbloesemsuiker op.
Giet de wortel, sinaasappel, het opgeloste suikerwater en de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt in een weckpot.
Zorg ervoor dat de worteltjes onder het vocht staan.
Zet de weckpot met ingemaakte worteltjes weg in de koelkast en laat minimaal drie weken staan. Dan smaken de worteltjes het lekkerst.
Eet smakelijk!