fbpx

Hertenstoof met Amarena kers

Hertenstoof met Amarena kers is echt een recept voor in de winter, wanneer je gezellig bij elkaar komt terwijl de openhaard staat te loeien. Dit gerecht is te bereiden in 30 minuten, maar moet zeker 2 uur stoven. Het is dus zeker niet iets wat je elke week zal eten en dit maakt het extra bijzonder. De hertenstoof wordt geserveerd met Amarena kersen, dit zijn speciale ontpitte kersen die in suikersiroop zijn ingelegd. De kersen zijn van zichzelf erg zuur, maar door de inleg in suikersiroop zijn ze zoet en krijgen ze een knapperige schil. De combinatie met de hertenstoof zorgt dan ook voor een bijzondere smaaksensatie.

Ingrediënten

Bereiding:
Bestuif de Bak de blokjes hertenstoof met de bloem en breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees vervolgens op hoog vuur rondom bruin in de olijfolie. Haal het hertenvlees uit de pan en bak in de olie de uitjes, de bleekselderij, de knoflook en de wortel. Voeg eventueel wat extra olie toe. Als de ui glazig is bak dan de tomatenpuree 3 minuten mee. Blus af met de rode wijn en voeg het hertenvlees toe. Voeg, behalve de Amarena kersen, de overige ingrediënten en de wildfond toe tot het vlees net onder staat. Laat het geheel circa 2,5 uur stoven met de deksel op de pan. Als het vlees met een vork makkelijk uiteenvalt is de stoof gaar, kook het vocht zonder deksel verder in tot de gewenste dikte. Haal de laurier met de kruidnagel en het kaneelpijpje eruit en voeg als laatste de Amarena kersen toe en serveer.