fbpx

Haringsalade

Zo maak je deze haringsalade.

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de laatste minuten 250 g prei toe bij de aardappelschijfjes en laat deze meekoken. Giet de aardappelschijfjes en prei af en spoel deze na onder de koude kraan zodat het afkoelt. Snijd 50g prei en 30 g perselie heel fijn. Verspreid de peentjes over 4 grote platte borden. Schil de appel en maak er blokjes van 1/2 cm van. Meng de fijngesneden prei, de helft van de peterselie, 1/2 el moster, 2 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 2 tl suiker en 4el zonnebloemolie in een schaal. Roer het geheel totdat de suiker is opgelost. Meng in een ruime schaal de aardappel met prei, haring in roomsaus en de rest van de peterselie. Schep de salade in het midden van de peentjes. Schep het appelmengsel over de peentjes.

Eet smakelijk!