Hachee
Zo maak je deze lekkere hachee.
Ingrediënten
- 600 g grof hacheevlees
- 50 g boter of margarine
- 5 uien
- zout (versgemalen)
- zwarte peper
- 2 volle eetlepels bloem
- 1 runderbouillonblokje
- 2 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 1 tl suiker
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ongeveer 2 minuten de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ongeveer 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.
Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ongeveer 3 uur gaar op laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.