fbpx

Gevulde courgettes

Eén vierkant meter van je tuin heb je wel nodig want deze plant neemt wel behoorlijk wat ruimte in. Van één courgetteplant komen soms wel meer dan 35 courgettes. Met courgettes kun je eindeloos variëren. Het is lekker in de pasta, je kunt er soep van maken of vullen met allerlei verschillende ingrediënten! Maar ook lekker zijn gevulde courgettes.

In dit recept vul je de courgette met tomaat, ui, peterselie, feta en ansjovis. Ansjovis heeft een pittige zoute smaak. Door de ansjovis te pekelen krijgt het deze extra zoute smaak wat soms in een gerecht kan overheersen.  Door een flinke scheut azijn aan het ansjovis-tomaat mengsel toe te voegen zorg je ervoor dat de zoute ansjovis een subtielere smaak krijgt in het gerecht. Laat je dit weg dan overheerst de zoute smaak van de ansjovis. In de mediterrane landen waar de ansjovis beter te verkrijgen is marineren ze de ansjovis in azijn in plaats van met zout!

Ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en snijd doormidden. Hol de courgettes met behulp van een lepel uit. Strooi vervolgens een klein beetje zout in de courgettes. Snijd de tomaat, rode ui, feta en ansjovis en peterselie in kleine stukjes.

Maak een grof mengsel van de rode ui, feta, ansjovis, peterselie, tomaat. Meng hier de olijfolie, natuurazijn en komijn doorheen.

Vul de courgettes met het tomaat-ansjovis mengsel. Bak de courgettes 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de courgettes met zilvervliesrijst.  Eet smakelijk!