Gestoomde soja-gember oesters
Gestoomde soja-gember oesters, je houdt ervan of je vindt ze afschuwelijk, maar wanneer je oesters eet zal dit vaak in een restaurant zijn. Toch kan je ze ook prima zelf klaarmaken voor een culinair avondje thuis. In dit recept staat beschreven hou je de oesters moet klaarmaken en dit kan al in 20 minuten. Met verschillende toevoegingen zoals, gember, honing, bosui en Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op framboos-kardemom zet je deze culinaire maaltijd op tafel voor jezelf en 3 andere liefhebbers.
Ingrediënten
- 12 st. Zeeuwse Creuse oesters, vers geopend, deksel schelp bewaren
- 1 el gember, fijngesneden in dunne reepjes
- 1 el droge witte wijn
- 1 tl sesam olie
- 2 el lichte sojasaus
- 1 tl honing
- 1/2 el Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op framboos- kardemom
- 1 bosui, fijngesneden
- Zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Maak van een groot stuk aluminiumfolie een prop en vouw deze licht open op een bakplaat tot een groot kussen waar je de oesterschelpen zo recht mogelijk op kunt leggen. Verdeel de gember over de oesters, meng de overige ingrediënten, behalve de bosui, tot een dressing en verdeel deze over de oesters. Plaats de dekselschelp op de oesters en stoom de oesters in de schelp circa 5 minuten tot ze licht gegaard zijn. Haal ze uit de oven, verwijder de dekselschelp en verdeel de bosui over de oesters. Serveer direct.