fbpx

Gekneusde radijsjes

Met dit Recept voor gekneusde radijsjes maak je al in 15 minuten een gezonde maaltijd voor 4 personen. Misschien vind je een gerecht met radijsjes maar saai, toch zorgt de combinatie van Dashi bouillon met Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op framboos-kardemom voor een bijzondere smaak. Daarnaast kan je altijd extra zout en peper toevoegen om het gerecht naar eigen inzicht op smaak te brengen.

Ingrediënten

Bereiding:
Kneus de radijsjes met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpannetje tot ze open breken. Het bladgroen is eetbaar en zeer gezond en kun je er naar wens aan laten zitten. De smaak van het bladgroen is licht peperig. Verhit de olie op hoog vuur in een koekenpan. Voeg als de olie heet is de radijs en de knoflook toe en bak alles 2-3 minuten licht bruin. Blus de radijs af met de dashibouillon en de Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op framboos-kardemom. Voeg als het vocht bijna ingekookt is de roomboter toe en zet het vuur laag. Roer tot de roomboter gesmolten is en het vocht wat dikte gekregen heeft en zet het vuur uit. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.