Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus
Zo bereid je de gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus. Het zoetzuur komt goed tot zijn recht door de toevoeging van Tromp & Rueb Appelazijn.
Ingrediënten gehaktballen met lente-ui
- 450 gr rundergehakt
- 4 lente-uitjes
- 1 ei
- 2 el gehaktkruiden
- 2 el pesto
- 1 el boekweitmeel
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 25 gr roomboter
- 2 el olijfolie
Ingrediënten zoetzure tomatensaus
- 4 lente-uitjes
- 1 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 2 el Tromp & Rueb Appelazijn
- Zeezout en peper
Bereiding
Was de 4 lente-uitjes en snijd in fijne ringetjes.
Meng het gehakt met de lente-ui, ei, knoflook, gehaktkruiden en pesto.
Draai van het gekruide gehakt 8 ballen.
Verwarm de olijfolie en boter en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
Snijd de overage 4 lente-uitjes in heel fijne ringetjes.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de lente-ui op een laag vuur.
Voeg dan de tomatenblokjes, kokosbloesemsuiker en Tromp & Rueb Appelazijn toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus vijf minuten inkoken.
Voeg naar smaak nog wat peper en zeezout toe.
Serveer de zoetzure tomatensaus bij de gehaktballen. Eet smakelijk!