fbpx

Ei met taotjosaus

Zo maak je het gerecht ei met taotjosaus.

Ingrediënten:

Snij eerst alle ingrediënten, de prei mag in fijne ringen, en zet apart. Verwarm de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de gember en de prei toe en bak even mee. Voeg dan sambal (begin met een beetje en proef), ketchup, ketjap, azijn, suiker, peper, zout en water toe. Proef! De saus moet lekker zoetzuur zijn.  Kijk of de saus de juiste dikte heeft en voeg eventueel nog wat water toe.

Je kunt de eieren op twee manieren in dit gerecht verwerken:

Gekookt: kook de eieren hard, pel ze zodra mogelijk en meng gehalveerd door de saus.

Gebakken: klop de eieren in een schaal en meng daar het selderij doorheen. Bak in een koekenpan de eieren en scheur de eieren in grove stukken.

Lekker met witte- of spitskool gekookt in wat bouillon of water.