Drie-vlezen-pot

Zo bereid je de drie-vlezen-pot, een variatie van karbonade, runderlappen en lamslapjes.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Verhit de boter in de stoofpot met matige warmte. Braad ze onder af en toe omscheppen rondom goudbruin in ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de Tromp & Rueb Kruidenazijn en twee eetlepels water toe.  Schil de winterwortel, was hem en snijd hem in blokjes. Snijd de koolrabi in plakjes. Was en schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel de uien en snipper ze grof. Schil de aardappelen was ze en snijd ze in plakjes. Voeg aan het vlees een halve liter water, het bouillontablet, de Tromp & Rueb Kruidenazijn en peper en zout toe. Roer er de blokjes groenten en de gesneden aardappels door.

Zet het vuur op een hoge stand en breng alles aan de kook. Schep het mengsel om zet het vuur dan laag. Sluit de stoofpot met een deksel en laat de inhoud ca. 1.1/2 uur stoven. Schep alles af en toe om en voeg zo nodig wat water toe. Hak de peterselie fijn.

Controleer of het vlees gaar is en breng de drie-vlezen-pot op smaak. Strooi de fijngehakte peterselie er over.

Eet smakelijk!