Curry met smakelijke chilipasta
Dit heb je nodig voor deze curry met smakelijke chilipasta.
Ingrediënten voor de chilipasta
- 4 el tomatenpuree
- 5 el olijfolie
- 2 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gedroogd citroengras (sereh)
- 1 verse rode peper of chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder (scherp van smaak)
- 2,5 cm verse gemberwortel
- 1 grote rode ui
- 3 tenen knoflook
- zout
- peper
Ingredienten voor de curry
- 2 el kokosolie
- 1 blikje kokosmelk
- 2 el bouillonpoeder
- 120 ml water
- 1/2 oranje pompoen
- 150 gr sperziebonen
- 2 tomaten
- 2 courgettes
- 2 el kokosrasp
- 1/2 el kokosbloesemsuiker
Bereiding
Bereiding chilipasta
Snijd de rode ui en rode peper in grove stukken.
Meng vervolgens in een keukenmachine de tomatenpuree, olijfolie, Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, rode peper, gedroogd citroengras, paprikapoeder, gemberwortel, rode ui en knoflook, snuf zout en zwarte peper tot een smeuïge pasta.
Bereiding curry
Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan en verwarm de chilipasta totdat hij lekker gaat geuren. Snijd ondertussen de sperziebonen, pompoen (met schil) en courgette in kleine stukken. Voeg dit bij de chilipasta en schep even om. Snijd ook de tomaten in stukken en voeg dit ook bij de chilipasta. Giet het water en de kokosmelk in de pan en voeg bouillonpoeder toe. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef of de curry in balans is en voeg naar smaak nog wat kokosbloesemsuiker, zout, peper of Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe.
Eet smakelijk!