fbpx

Curry met broccoli en bloemkool

Broccoli zit boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Het is goed voor ons geheugen ( het bevat een stof die ook wordt gebruikt om Alzheimer tegen te gaan), het activeert onze immuuncellen en het vertraagt het verouderingsproces. Kortom;  goede redenen om regelmatig broccoli op het menu te zetten.  Als je regelmatig broccoli eet wil je ook wel eens op een andere manier broccoli eten dan alleen met aardappelen en vlees. Een snelle curry met broccoli en bloemkool. De curry staat binnen een half uurtje op tafel!

In de marinade voor de kip is Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gebruikt. Door het zuur in de marinade wordt de kip lekker mals. Het lekkerste is dan ook om de avond van de te voren de kip al te snijden en te marineren. Zo heb je de volgende de dag in een mum van tijd de curry op tafel. De kruidenazijn in de curry zorgt ervoor dat de smaken nog beter tot hun recht komen en maakt dit gerecht extra lekker.

Ingrediënten:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met een ½ eetlepel kerrie, 1 el natuurazijn en 2 el milde olijfolie.  Laat de smaken goed intrekken terwijl je verdergaat met het snijden van de groente.

Snijd de lente-uitjes in ringen en de bloemkool en broccoli in roosjes en de (geschilde) steeltjes in blokjes.

Rooster in een grote hapjespan de cashewnoten met een klein beetje olie goudbruin en neem ze uit de pan om af te koelen.

Breng de zilvervliesrijst met de juiste hoeveelheid water ( zie verpakking) aan de kook en laat deze terwijl je de curry maakt zachtjes 15 minuten koken. Haal de zilvervliesrijst van het vuur en laat in de pan nog even nagaren totdat de curry klaar is.

Verhit voor de curry in een wok of een grote hapjespan 2 eetlepels kokosolie.

Fruit de lente-uitjes op hoog vuur samen met de kerrie. Let op: de ui niet bruin laten worden.