fbpx

Caponata

Zo maak je deze heerlijke Caponata.

Ingrediënten

Bereiden

Aubergine in blokjes van 1 cm snijden, in een zeef doen, zout erover strooien en ongeveer 30 minuten laten intrekken. Daarna op keukenpapier droogdeppen. Knolselderij schoonmaken, in 1 cm grote blokjes snijden en in gezouten water 5 minuten blancheren. Voorjaaruitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Courgette in kleine blokjes snijden. Tomaten ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.

In de pan de olijfolie verhitten en hierin de aubergineblokjes goudgeel bakken. Dan de voorjaarsuitjes en de courgette toevoegen en kort laten meefruiten. Uitgelekte knolselderij met de blokjes tomaat, de olijven en kappertjes door de aubergine mengen. Nu de tomatenpuree erdoor roeren en blussen met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Van het vuur nemen, met peper en zout op smaak brengen en laten afkoelen.

Voor het serveren met vers gehakte oregano en pijnboompitten bestrooien. Caponata kan zowel koud als warm geserveerd worden. De Caponata is na bereiding in de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Eet smakelijk!