Burger van zwarte bonen
Een burger van zwarte bonen ligt misschien niet erg voor de hand, maar is wel erg lekker en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte zwarte bonen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1 el ketjap
- 5 el havervlokken
- 3 el boekweitmeel
- 1 el Tromp & Rueb Appelazijn
- Snuf cayennepeper
- Snuf chilivlokken
- 1 el verse peterselie
- 50 gr feta
- zeezout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
Bereiding
Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook.
Prak de zwarte bonen met een vork fijn.
Meng de zwarte bonen, rode ui, knoflook, tomatenpuree, ketjap, havervlokken, boekweitmeel, Tromp & Rueb Appelazijn, cayennepeper, chilivlokken, verse peterselie en feta door elkaar.
Draai er 6 ballen van en vorm ze tot burgers. Bak ze daarna in de olijfolie goudbruin.
Optioneel: Voor een krokant korstje kun je de zwarte bonenburgers door de rijstvlokken halen en vervolgens bakken.
Eet smakelijk!