Boerenkool met cashewnoten en brie
Zo bereid je de boerenkool als stamppot met cashewnoten en brie.
Ingrediënten
- 600 gram fijn gesneden boerenkool
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 el groentebouillonpoeder
- 3 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 175 gram brie
- 150 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
- 1 el milde olijfolie
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen met weinig water en 2 eetlepels groentebouillonpoeder in een ruime pan. Leg bovenop de aardappelen de fijn gesneden boerenkool. Kook dit samen in ongeveer 25 minuten gaar met de deksel op de pan. Giet vervolgens af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Rooster ondertussen de cashewnoten met één eetlepel milde olijfolie rondom bruin. Stamp de boerenkool en aardappelen fijn samen met de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt en wat kookvocht tot een smeuïge massa.
Snijd de brie ondertussen in kleine stukjes.
Hak de cashewnoten in kleine stukjes en roer door de stamppot.
Serveer bij dit gerecht de stukjes brie.
Eet smakelijk!