fbpx

Bloemkool-lavendel zoetzuur

Met dit recept maakt u de gewone bloemkool speciaal. Door de bloemkool een aantal dagen te laten wecken wordt de smaak intenser, een echte aanrader dus voor de bloemkool liefhebber! Tromp & Rueb azijn heeft twee belangrijke eigenschappen die van pas komen bij het bewaren van voedsel. Allereerst gaat azijn bederf tegen. Daarnaast voegt het een bijzondere smaak toe. Azijn maakt het dus mogelijk om groenten en fruit voor langere tijd te bewaren en het een bijzondere smaak mee te geven.

Ingrediënten

Bereiding:
Breng de azijn met de overige ingrediënten, behalve het water, aan de kook. Kook circa 10-15 minuten tot de specerijen goed zijn ingetrokken. Zet het vuur uit en voeg het water en de bloemkool toe, giet het in een weckpot en laat het afgesloten afkoelen. Na circa 3 dagen is de bloemkool gereed.

Tip:
In de koeling en luchtdicht is de bloemkool enkele weken goed houdbaar en wordt hij steeds intenser van smaak en kleur.