fbpx

Smoothie van bieten met T&R appelazijn

Appelazijn komt steeds meer in de belangstelling te staan omdat het letterlijk een waslijst aan “kwaaltjes” kan helpen verlichten. De appelazijn in de smoothie heeft een zeer positieve invloed op de spijsvertering en helpt ook bij afvallen. De gember bevat veel medicinale stoffen en het geeft een lekkere “bite” aan deze drank.

De rode biet is als ingrediënt verantwoordelijk voor het stempel “gezond”. Het werkt ontgiftend, bevat vele vitaminen en heeft een gunstige invloed op de bloeddruk. Wat hebben we de dat nodig in januari. Wortelsap heeft een gunstige invloed op het immuunsysteem, met haar vitamine A (in de vorm van beta caroteen). De sinaasappelsap is heerlijk voor de smaak en voegt vitamine C toe.

Mmm, het wordt van harte aanbevolen dit drankje te proberen!

Overigens, dit lekkere drankje is ook heel goed te maken in de overige maanden van het jaar!

Ingrediënten

Bereiding

Schil de biet en de gember en schrob de wortels schoon. Snijd dit alles in stukken, samen met de gepelde banaan. Pel de sinaasappel en haal de partjes los.

Doe de biet, wortel, gember, sinaasappel, banaan en T&R appelazijn in de blender en pureer tot een smakelijke, stevige (ontbijt)smoothie.

Schenk in glazen en garneer met een takje munt. Eet het op met een lepel.

Variatietip: Schenk bovenop de smoothie een klodder yoghurt. Lekker voor bijvoorbeeld na het sporten!

Eet smakelijk!