fbpx

BBQ boemboe

Voorkom de uitdroging van vlees en zorg dat het lekker sappig blijft met deze BBQ boemboe marinade. Deze marinade geeft een krachtige smaak aan je vlees en is gemakkelijk klaar te maken.

Ingrediënten

Bereiding:
Mix alle ingrediënten behalve het laurierblad, het water en het zout in een blender en mix goed tot een fijne pasta. Bak in een koekenpan op gemiddeld hoog vuur alle ingrediënten samen tot het vocht verdamp is en de boemboe een donkerbruine kleur gekregen heeft. Laat de boemboe afkoelen. Gebruik voor 500 gr barbecuevlees, kip of vis ongeveer 50 gram boemboe om te marineren met een eetlepel olie en zout en peper naar smaak. Marinier 3-6 uur in de koeling voor gebruik, laat het vlees, kip of vis op kamertemperatuur komen en BBQ tot het gaar is. Dit recept is genoeg voor een langere periode. De boemboe is makkelijk in te vriezen voor later gebruik.

Tip:
Gebruik de boemboe ook voor het braden of stoven van rundvlees of kippenbouten. Gebruik 250 gr boemboe en voeg dan 250 kokosroom op 1 kg vlees of kip toe en kippenbouillon toe tot alles onder staat. Sudder tot het vlees uit elkaar valt en breng op smaak met zout en peper.