Barbecuesaus
Zo maak je een heerlijke stevige barbecuesaus met appelazijn van Tromp & Rueb. Een ideale vleesbegeleider.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt
- 1 rode ui, gepeld en gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl Cayennepeper of chilipoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl kruidnagelpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- ½ tl gemalen peper
- ½ tl zout
- 200 gr. tomatensaus (passata)
- 100 gr. Tromp & Rueb Appelazijn
- 75 gr. Kokospalm suiker of bruine suiker
- 1 el schenkstroop
- 1 el Worcestersaus
Bereiding
Snipper de rode ui en hak het teentje knoflook fijn. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan om middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook circa 7-10 minuten tot ze glazig en goudbruin zijn.
Nu kan de tomatenpuree toegevoegd worden en bak deze 2 minuten mee tot hij sterk begint te ruiken. Hierna mogen alle specerijen toegevoegd worden en bak deze ook 2 minuten mee.
Voeg nu de Tromp & Rueb Appelazijn, tomatensaus, Worcestersaus, suiker en stroop toe. Laat nu alles circa 20 minuten langzaam sudderen.
Laat de barbecuesaus eerst afkoelen voor gebruikt, hierdoor zal de barbecuesaus wat dikker worden.
Bewaar de barbecuesaus gekoeld in een afgesloten bakje of fles, zo blijft het 3-4 weken houdbaar.
Eet smakelijk!
Dit recept is ook als videorecept te zien op Foodtube.