Balinese fruitsalade
Deze Balinese fruitsalade is weer eens wat anders dan de gewone standaard fruitsalade, met bijzonder fruit zoals mango en ananas. Daarnaast geeft de dressing enorm veel smaak door de combinatie van: limoensap, sambal en Tromp & Rueb appelazijn verrijkt met honing.
Ingrediënten
- 100 gr mango, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 100 gr ananas, geschild en in stukken gesneden
- 100 gr komkommer, geschild, gehalveerd en in plakjes gesneden
- 1 st Pink lady appel, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 st bospeen, over de lengte geschild in dunne slierten
- 1 st sjalotje, geschild, gepeld, en in halve ringetjes gesneden
Dressing
5 el palmsuiker of 4 el bruine basterdsuiker
1 tl sambal Brandal
5 el water
5 el limoensap
1 el Tromp & Rueb appelazijn verrijkt met honing
5 el kokos- of olijfolie
Zout naar smaak
Bereiding:
Bereidt de dressing. Meng de palmsuiker, sambal, water, limoensap en de appelazijn met een staafmixer in een kom. Meng de olie er langzaam bij tot de dressing wat dikker wordt. Schep het fruit en de groenten in een kom en meng deze met de dressing en serveer direct.
Tip:
Vervang in de zomer 2 el water met 4 ijsklontjes en meng deze door de salade.