fbpx

Auberginekaviaar

Zo maak je de auberginekaviaar.

Ingrediënten

Bereiden

Let er bij het grillen op dat aubergines nogal spanning onder het velletje krijgen, waardoor hij kan gaan spatten als je hem uit de oven haalt. Prik daarom goed in. Verwarm de grill voor op hoogste stand en prik de aubergines op enkele plaatsen in met vork. Aubergines en paprika’s ongeveer 15 cm onder de hete grill schuiven. Rooster de groenten tot het vruchtvlees zacht is en de schil zwartgeblakerd (paprika’s 10 à 15 minuten, aubergines ongeveer 20 minuten). Keer de vruchten regelmatig. Leg de paprika’s op een schaal en laat ongeveer 10 minuten afgedekt staan. Laat de aubergines iets afkoelen. Hak intussen de walnoten fijn. Knip de peterselie fijn en pel de knoflook.

Trek met een scherp mesje de schil van paprika’s en aubergines. Halveer de paprika’s en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij de paprika’s in kleine stukjes. Pureer in de keukenmachine het auberginevruchtvlees kort en per de knoflook erboven uit. Terwijl motor draait voeg je beetje bij beetje olie toe. Meng het citroensap, Tromp & Rueb Appelazijn of Tromp & Rueb Kruidenazijn, paprika, walnoten, kaas en 3/4 deel van peterselie hierdoor. Breng op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de rest van de peterselie.