Aubergine in tajine
Zo maak je de aubergine in tajine.
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 stengels bleekselderij
- 3 kleine aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1/2 groentebouillontablet
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- zout en peper
Bereiding
Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ongeveer 2 cm snijden. Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook pellen en grof hakken.
In grote braadpan of tajine (aardewerken stoofpot met conusvormig deksel) de olijfolie verhitten. Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend in ongeveer 2 minuten bakken. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenblokjes en Tromp & Rueb Kruidenazijn toevoegen.
Het gerecht met deksel op pan in ongeveer 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Eet smakelijk!