fbpx

Asperges met Hollandaise saus

Zo maak je de asperges met hollandaise saus.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het onderste gedeelte van de asperge af en schil de asperges. Bewaar de aspergeschillen en de onderste stukken. Laat dit een half uur trekken in een ruime hoeveelheid water. Zeef het geheel af. Kook in de overgebleven aspergebouillon de asperges met een snuf zeezout in ongeveer een half uur gaar. Maak ondertussen de Hollandaise saus. Smelt de roomboter in een steelpan. Let op, laat de roomboter niet bruin worden. Laat vervolgens afkoelen totdat de boter lauwwarm is.
Klop de eierdooiers met een mixer tot een crème. Voeg hierbij de T&R Kruidenazijn.
Zet de kom met de geklopte eidooiers en T&R azijn bovenop een pan met heet water (au bain marie) en klop dan voorzichtig de lauwwarme roomboter erdoor heen.
Haal de kom van de hete pan en breng op smaak met een snuf zeezout, witte peper en de verse dille.

Serveertip 1: Lekker samen met een gekookt eitje, parmaham en krielaardappelen.

Serveertip 2: Maak van de overgebleven aspergebouillon een heerlijke aspergesoep.

Eet smakelijk!