fbpx

Appelmuffins

In plaats van geraffineerde suiker is er kokosbloesemsuiker in dit recept voor appelmuffins verwerkt. Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerde suiker dat wordt gewonnen uit de biologische kokosbloesem. Het is een van de gezondere vormen van suiker omdat het nog relatief veel voedingstoffen bevat, zoals zink, magnesium, B-vitamines, ijzer en kalium en het volledig ongeraffineerd is. Daarnaast zorgt deze suiker ervoor dat je niet zo snel de bekende suikerdip krijgt! Fijne bijkomstigheid als je toch eens lekker wilt snoepen.

Kokosbloesemsuiker is verkrijgbaar bij een natuurwinkel of supermarkt en baking soda voornamelijk verkrijgbaar bij toko’s.

Ingrediënten (gebaseerd op 12 muffins)

Benodigdheden: 12 Muffinvormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.  Schil de appels en rasp deze. Rasp ook de citroenschil, let op dat je alleen het geel gebruikt, het wit is namelijk bitter van smaak.
Smelt de roomboter en mix deze vervolgens met de kokosbloesemsuiker, de eieren en de Tromp & Rueb appelazijn. Zeef de speltbloem en het speltmeel. Meng dit met de vanillepoeder, bakpoeder en een snufje zout. Spatel dan voorzichtig de droge ingrediënten met de appel, citroen en het ei-boter-suiker mengsel.
Vul de muffinvormpjes met het mengsel en bak het geheel in 20 minuten op 175 graden gaar.

Eet smakelijk!